Atari 2600 är en spelkonsoll som skapades av spelföretaget Atari. Första lansering av spelet skedde 1977 i USA och kom året efter till Europa. Atari 2600 blev snabbt en framgångsrik spelkonsoll då det var den första som erbjöd utbytbara spel. Detta istället för de inbyggda som fanns inuti de äldre spelkonsolerna. Den huvudsakliga skillnaden på nutidens spelkonsoler är att du, via Atari 2600, styr med två stycken joystickdosor istället. Något som var mycket innovativt när det kom. Atari släppte senare flera spel som har fått kultstatus inom spelindustrin. Detta har gjort att Atari 2600 blivit en mycket populär spelkonsoll.

Kända spel för Atari 2600

Atari släppte flera spel till Atari 2600 som fick stort genomslag världen över. Det mest kända av dessa spel blev Pac-Man som såldes i flera miljoner exemplar. Det har sedan levt vidare och är än idag ett av de mest kända spel som släppts. Senare lanserades även andra spel till Atari 2600 som fortfarande idag har stor inverkan på spelindustrin. Bland dessa spel fanns Space Invaders, Donkey Kong, Mario Bros. och ET. Detta var några av spelen som lade grunden till att Atari 2600 fortfarande är en spelkonsol som lockar spelare från hela världen. Inte dåligt för en liten spelkonsol.

Nutiden för Atari 2600

Atari 2600 skapades på sent 70-tal vilket gör att grafik och design på spelet inte är i närheten av vad dagens spelkonsoler och spel har. Detta har dock inte gjort att Atari 2600 förpassats till en nostalgiprodukt utan åtnjuter fortfarande viss popularitet. Det går fortfarande, 40 år senare, att få tag på olika varianter av Atari 2600. Faktum är att spel som Pac-Man och Space Invaders fortfarande är sådant som spelas av miljontals människor runt om i världen. I och med att spelet har funnits så länge så har även värdet på original Atari 2600 stigit och det är numera ett samlarobjekt för spelentusiaster.